ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Απόσταση από το Τολό: 12 χλμ.

Αρχοντιά, ρομαντισμός, πολυτέλεια, κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα και μακραίωνη ιστορία. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Το Ναύπλιο είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης – η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους που χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, είναι η πόλη που θα σας μαγέψει.
Αξίζει να επισκεφθείτε την παλιά πόλη του Ναυπλίου, να περιηγηθείτε στα σοκάκια της και να ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας. Καλοδιατηρημένα νεοκλασικά και βενετσιάνικα κτήρια, επιβλητικές εκκλησίες και γωνιές με βουκαμβίλιες είναι μια γεύση για το τι θα δείτε. Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, βρίσκεται η πλατεία Συντάγματος, που περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτίρια - το παλιό τζαμί Τριανόν, την πέτρινη βενετσιάνικη αποθήκη του 1713 όπου σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, φτιαγμένο στο μεσοπόλεμο.
Στους γύρω δρόμους θα ανακαλύψετε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από την οποία δολοφονήθηκε το 1831 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας και απέναντι το μοναδικό χαμάμ της πόλης. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου την οποία Βενετοί φιλοτέχνησαν με τοιχογραφίες και παραστάσεις έργων μεγάλων ζωγράφων όπως ο Μυστικός Δείπνος του Ιταλού ζωγράφου Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλες δυο πλατείες των Τριών Ναυάρχων και των Φιλελλήνων, έχουν επίσης γύρω τους ενδιαφέροντα μνημεία και αρχοντικά σπίτια που μπορείτε να δείτε.
Περπατήστε στα σοκάκια με τις βουκαμβίλιες της συνοικίας του Γιαλού και χαζέψτε τα μικρά μαγαζιά στον «Μεγάλο Δρόμο» όπως αποκαλείται ο πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Τέλος, μια βόλτα ανάμεσα στα σπίτια με τα πολύχρωμα παράθυρα της γραφικής γειτονιάς του Ψαρομαχαλά θα συμπληρώσει το μοναδικό μωσαϊκό εικόνων και εμπειριών σας από την πόλη του Ναυπλίου.

TOP