ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Περιοχή με ανεξάντλητο αρχαιολογικό πλούτο, η Αργολίδα,
είναι γνωστή για τα δεκάδες αξιοθέατά της που αξίζει να επισκεφθείτε.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Αρχοντιά, ρομαντισμός, πολυτέλεια, κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα και μακραίωνη ιστορία. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Το Ναύπλιο είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης.

ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ

Το Καστράκι ή αλλιώς η Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης βρίσκεται, δίπλα στο Τολό, σε ένα λόφο ύψους 330 μέτρων. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα απομεινάρια προϊστορικών οικισμών και τμήματα των αρχαίων τειχών, ενώ έχουν ανασκαφεί και μυκηναϊκοί τάφοι.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Η Επίδαυρος είναι διάσημη για το θέατρό της και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και να ξεναγηθείτε στα βασικά κτίρια και μνημεία του Ασκληπιείου: το Ναό του Ασκληπιού, το Άβατο, τη Θόλο, το Στάδιο, το Εστιατόριο, το Καταγώγιο, το Μουσείο και φυσικά το περίφημο Θέατρό της.

ΜΥΚΗΝΕΣ

Μια επίσκεψη στις «πολύχρυσες» κατά τον Όμηρο Μυκήνες, θα σας κάνει να γνωρίσετε ένα από τα σημαντικότερα ανακτορικά κέντρα στην Ελλάδα και να έρθετε σε επαφή με έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας.

ΑΡΧΑΙΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

Ο αρχαιολογικός χώρος της Τίρυνθας αποτελεί σήμερα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO. Αξίζει να επισκεφθείτε τη μυκηναϊκή ακρόπολη με τα κυκλώπεια τείχη.

ΑΡΓΟΣ

Το Άργος πατρίδα δύο εκ των μεγαλύτερων ηρώων της μυθολογίας μας, του Περσέα και του Ηρακλή είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας και αποτελεί ένα απέραντο, διαχρονικό «μουσείο», με πολυάριθμα ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο.

ΚΑΣΤΡΑ

Γνωρίστε από κοντά μερικά από τα σπουδαιότερα κάστρα της Πελοποννήσου μεγάλα σε μέγεθος και σε σημασία, με τείχη από την προϊστορική αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Επισκεφθείτε τα όμορφα μοναστήρια της περιοχής που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική και την ιστορία τους.

TOP