ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Απόσταση από το Τολό: 31 χλμ.

Η Επίδαυρος είναι διάσημη για το θέατρό της και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι ήταν ένα από τα πιο ξακουστά θεραπευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου και ότι το θέατρο ήταν τμήμα της θεραπείας στα πλαίσια μίας ολιστικής αντιμετώπισης, σωματικής και ψυχικής, των προβλημάτων υγείας.
Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και να ξεναγηθείτε στα βασικά κτίρια και μνημεία του Ασκληπιείου: το Ναό του Ασκληπιού, το Άβατο, τη Θόλο, το Στάδιο, το Εστιατόριο, το Καταγώγιο, το Μουσείο και φυσικά το περίφημο Θέατρό της. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και αξιοθέατο παγκόσμιου βεληνεκούς.
Η τέλεια ακουστική του, η αισθητική του και οι συμμετρικές του αναλογίες συναρπάζουν κάθε επισκέπτη. Κατασκευάστηκε γύρω στο 340 - 330 π.Χ., για να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις οι ασθενείς του Ασκληπιείου και ήταν σε χρήση τουλάχιστον έως τον 3ο αι. μ.Χ. Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 13.000 θεατές και από το 1955 έως σήμερα βρίσκουν τη φυσική θέση τους σε αυτό συγκλονιστικές παραστάσεις αρχαίου δράματος.

TOP