ΚΑΣΤΡΑ

Γνωρίστε από κοντά μερικά από τα σπουδαιότερα κάστρα της Πελοποννήσου μεγάλα σε μέγεθος
και σε σημασία, με τείχη από την προϊστορική αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

ΠΑΛΑΜΗΔΙ

Απόσταση: 14 χλμ από το Τολό
999 είναι τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του Παλαμηδιού που βρίσκεται πάνω από την πόλη του Ναυπλίου. Το φρούριο κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις στρατιωτικές και ναυτικές επιχειρήσεις των Βενετσιάνων εκείνης της εποχής. Ολοκληρώθηκε το 1714 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ διατηρείται σε άριστη κατάσταση, αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Ανακαλύψτε το, ανεβαίνοντας και εσείς στον απόκρημνο λόφο που προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα του Ναυπλίου και της θάλασσας.

ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ

Απόσταση: 12 χλμ από το Τολό
Η Ακροναυπλία ή Ακρόπολη του Αργολικού αποτελούσε τον περιτειχισμένο οικισμό του Nαυπλίου από την αρχαιότητα έως και τα τέλη του 15ου αιώνα. Η ιστορία της Ακροναυπλίας ακολουθεί την ιστορική τύχη του Ναυπλίου που περιήλθε στους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς και τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η Ακροναυπλία που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ (εσωτερικό κάστρο), αποτελείται από τρία επίπεδα, που το καθένα ήταν και ένα ξεχωριστό κάστρο με τείχη κτισμένα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Από τον βράχο της θα απολαύσετε τη μοναδική θέα προς το Μπούρτζι και την παραλία της Αρβανιτιάς.

ΜΠΟΥΡΤΖΙ

Απόσταση: 12 χλμ από το Τολό
«Το κάστρο του Θρόνου», αυτό ήταν το πρώτο όνομα του ενετικού κάστρου που μαζί με το Παλαμήδι, αποτελεί σήμα-κατατεθέν του Ναυπλίου. Χτίστηκε το 1473 και οι περισσότεροι το ξέρουμε ως Μπούρτζι, που στα τουρκικά σημαίνει «Νησί-φρούριο». Από μακριά θυμίζει ένα κομψό πέτρινο γλυπτό. Όταν διανύσετε όμως με το βαρκάκι τα λίγα μέτρα που χωρίζουν το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων από την ακτή και φτάσετε κάτω από το κάστρο, η εντύπωση αλλάζει. Το Μπούρτζι έχει πλούσια ιστορία• υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο ελληνικών κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, αλλά και ξενοδοχείο πολυτελείας & εστιατόριο. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

TOP